Колеги,първо Честита Нова Година от мен и много здраве на всички, а сега по темата.Както си карах 156-та 2.0 т.с. по магистралата със 120км тъкмо изкачвах един баир и колата отказа да работи,аз и подавам газ тя нещe и изключих от скорост и веднага загасна.Опитах се да я запалям,но неискаше.Като подам на контакт има ток като завъртя и не иска да отлепи,все едно нещо е блокирало.Прибрах колата и като изтина запали,но отдолу някъде се чуваше едно чукане.Днес ще я гледа майстор,но бих искал и мнение от някой компетентен от форума да каже кaкъв може да проблема на кое да се обърне по-голямо внимание.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Двигател или нещо друго???
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от alfa_fen4e Покажи съобщениено отдолу някъде се чуваше едно чукане........ да каже кaкъв може да проблема на кое да се обърне по-голямо внимание."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Вероятно е превъртял лагер и като е изстинала е охлабила.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Колата вече е в бокса,но от евентуалните цени които ми обяви майстора се замислих за насаждане на друг двигател. Единственото което ме притеснява е да не се окаже същия.Тъй-като ще се разглобява другата седмица тогава ще помисля за по-добрия и по-евтиния вариант тъй-като в крайна сметка парите ръководят всичко.Алфа Ромео 156 2.0 т.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_fen4e Покажи съобщениеКолата вече е в бокса,но от евентуалните цени които ми обяви майстора се замислих за насаждане на друг двигател. Единственото което ме притеснява е да не се окаже същия.Тъй-като ще се разглобява другата седмица тогава ще помисля за по-добрия и по-евтиния вариант тъй-като в крайна сметка парите ръководят всичко.
В твоето положение, понеже си младо момче, без много опит, е важно да се довериш на признат в средите на алфа човек, който знае кое откъде и за колко, виж форумните сервизи.
Да отнесеш плувката с някой двигател в сходно положение също не е мн добър вариант, поне да е от ударена кола, с възможност да се чуе и прецени.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Колата е в форумен сервиз разбира се не бих се доверил на който и да е щото на всякъде лъжат и мамят и повечето не разбират.Както казах другата седмица ще се отваря двигателя и ще му мислиме.Вашите мнения и препоръки със сигурност ще са от полза.Забравих да спомена че колата е при Сашо(Lisan service)Last edited by alfa_fen4e; d.m.y г., 13:17.Алфа Ромео 156 2.0 т.с.
Comment
-
Означава, че трябва да отидеш на диагностика.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment